Derbyvinsten!
2023-05-25 10:12
Liam Vabö kom in i derbyt och satte slutresultatet 0-3. 📸Peter Frisk

Fiken tvålade dit Årsunda rejält i derbyt om Storsjön💥

Fredagens match började dock väldigt knackigt, igen.  Men efter första 10 minuterna var det aldrig något snack om saken.
0-1 målet kom efter en straff, när Viggo blivit neddragen. Han förvaltade straffen själv och satte säkert ledningsmålet! Bara minuter efter skulle även 0-2 komma.
Loai drev bollen från egen planhalva upp till Årsundas straffområde. Där gjorde han lite som han ville tills han snyggt passade fram Elia som distinkt tryckte in 0-2 intill stolpen! Resultatet stod sig till halvlek.

I andra kunde fiken spela lugnt och kontrollerat utan att släppa till några större målchanser. Istället kunde vi på hörna sätta spiken i kistan, när inbytta Liam V tryckt in en retur och matchen var avgjord!
Tre otroligt härliga poäng i derbyt och tillbaka i vinnarspåret efter förra matchen!

Detta hade Coach att säga:

”Det känns som jag upprepar mig efter varje helg men återigen 10/15 minuter från vår sida mot Årsunda som är nonchalanta och på en dålig nivå. Slarviga uppspel och spelare som inte tar ansvar. Efter lite press från Årsunda tar vi oss i kragen och börjar lita på varandra. Sätter oss i bra lägen, hjälper varandra att lösa situationer hela tiden vilket gör att vi tar över matchen och börjar skapa. Vi gör tre mål i matchen men har bud på 2-3 st till. Jag gillar verkligen hur vi kontroller matchen när vi leder med 0-2 och hur vi istället drar ner tempot och behåller boll snarare än att vi börjar drälla eller ge bort bollen. Skön vinst, spännande att komma tillbaka till hovet i veckan och spela framför Forsbackaborna igen!”