Forsbacka IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forsbacka Idrottsklubb
Fotboll
Bli medlem i Forsbacka Idrottsklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till vår nya hemsida!

 

 

Fotboll divison 3
Vinst direkt hemma på Mariehov!
2023-05-31 14:12, Fotboll divison 3
Hemmaborgen🥬

Äntligen var Fiken hemma på Hovet igen. Efter många veckor på konstgräs ställdes vi på stort prov att kunna handskas med underlaget. Gästande Bollnäs visade sig iallafall få en drömstart, redan efter första minuten stod det 0-1 på tavlan. Återigen en dålig start.

Men mer eller mindre efter de inledande minuterna var det aldrig något snack om saken. Kvitteringen kom 10 minuter senare, efter att Elia sugit ner en långboll och lobbat in bollen i mål efter målvakten kommit ut på mellis.

Vändningen fullbordades några minuter senare, efter fint spel på högerkanten går bollen in till Loai som dunkar in 2-1! Resterande delen av halvleken borde vi få in ytterligare något mål men 2-1 står sig till paus!

Till andra halvlek kommer vi ut med ny offensiv energi, men Bollnäs är inte ofarliga i sina omställningar. Det förlösande 3-1 målet kommer i 60onde minuten, Loai bjuder på en riktig show där han fintar upp halva Bollnäs innan han tillslut osjälviskt passar fram Elia som gör sitt andra för dagen!

Matchen punkteras när Sojan stenhårt nickar in 4-1 efter ett fint inlägg av Boox och ett sprudlande anfall precis före.

 

Tre välförtjänta poäng och seger direkt i den riktiga hemmapremiär på hovet.

 

Detta hade coach att säga efter segern:

 

”En 5 minuters period direkt när vi inte spelar dåligt men inte är vakna helt enkelt. En långboll bakom backlinjen efter en minut och vi ligger under. Efter det tar vi oss i kragen hemma på Mariehov trots att vi kanske trodde att vi skulle ha lite tuffare med underlaget då plan inte är tiptop än. När vi tar kontroll över matchen så gör vi två snabba mål och efter det har stor kontroll på matchen. Många fina mål där Loais soloräd, Elias lobb och en härlig kasse för Sojan i sin återkomst! Många spelare gjorde det väldigt bra, väljer att hylla Thorgren som kommer in på en ovan position och sköter sig exemplariskt!”

 

 

Målskyttar:

1-1 Elia

2-1 Loai

3-1 Elia

4-1 Sojan

 

Till helgen väntar en ny tuff match, när vi möter nykomlingen Edsbyn från Hälsingland! Laget har öppnat starkt och parkera efter oss i tabellen på en tredjeplats. En rolig uppgift men som alltid går vi för tre poäng !💥

 

ForzaFiken 🖤💛

Årsmöte 7/6
2023-05-30 20:58

Välkommen på årsmöte 7/6 kl 19:00. 

Fotboll divison 5
Lägesrapport!
2023-05-30 12:45, Fotboll divison 5
Tabellen division 5 just nu.

Nyheter kring U-laget!


Vårt lag i division 5 har öppnat säsongen bra och ligger på en stabil tredjeplats! Glädjande för oss är att Delmi leder skytteligan för närvarande med 8 mål!💥 
Senaste matchen kom dock första nederlaget efter förlust 1-2 mot Hille 2. Väldigt många borta gjorde att vi fick ställa upp med några gamla spelare och tyvärr räckte vi inte helt till denna gång! 

Nästa match är nu på söndag hemma på Mariehov. Järbo gästar oss i en tidig toppmatch sett till tabellen! 
Matchstart 15.00, hoppas vi ses! 🖤💛

 

Fotboll divison 3
Derbyvinsten!
2023-05-25 10:12, Fotboll divison 3
Liam Vabö kom in i derbyt och satte slutresultatet 0-3. 📸Peter Frisk

Fiken tvålade dit Årsunda rejält i derbyt om Storsjön💥

Fredagens match började dock väldigt knackigt, igen.  Men efter första 10 minuterna var det aldrig något snack om saken. 
0-1 målet kom efter en straff, när Viggo blivit neddragen. Han förvaltade straffen själv och satte säkert ledningsmålet! Bara minuter efter skulle även 0-2 komma. 
Loai drev bollen från egen planhalva upp till Årsundas straffområde. Där gjorde han lite som han ville tills han snyggt passade fram Elia som distinkt tryckte in 0-2 intill stolpen! Resultatet stod sig till halvlek.

I andra kunde fiken spela lugnt och kontrollerat utan att släppa till några större målchanser. Istället kunde vi på hörna sätta spiken i kistan, när inbytta Liam V tryckt in en retur och matchen var avgjord! 
Tre otroligt härliga poäng i derbyt och tillbaka i vinnarspåret efter förra matchen! 


Detta hade Coach att säga:

 

”Det känns som jag upprepar mig efter varje helg men återigen 10/15 minuter från vår sida mot Årsunda som är nonchalanta och på en dålig nivå. Slarviga uppspel och spelare som inte tar ansvar. Efter lite press från Årsunda tar vi oss i kragen och börjar lita på varandra. Sätter oss i bra lägen, hjälper varandra att lösa situationer hela tiden vilket gör att vi tar över matchen och börjar skapa. Vi gör tre mål i matchen men har bud på 2-3 st till. Jag gillar verkligen hur vi kontroller matchen när vi leder med 0-2 och hur vi istället drar ner tempot och behåller boll snarare än att vi börjar drälla eller ge bort bollen. Skön vinst, spännande att komma tillbaka till hovet i veckan och spela framför Forsbackaborna igen!”

 

Målskyttar:

0-1 Viggo Rogström 

0-2 Elia Hagström 

0-3 Liam Vabö

 

Och precis som coach avslutar så får vi äntligen komma tillbaka till hovet! På lördag väntar Bollnäs i en spännande match i den ”riktiga” hemmapremiär 💛🖤 Matchstart är 14.00, hoppas vi syns där!

 

Forzafiken!

Fotbollsskola
Fotbollsskolan fortsätter ute!
2023-05-17 17:27, Fotbollsskola

Hej!

Nu på måndag (22/5) kan vi äntligen gå ut på Mariehov! Vi hoppas även se lite föräldrar på plats så att fotbollen kan fortsätta vidare! 

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll divison 3, 31/05 14:12 
Fotboll divison 5, 30/05 12:45 
Fotboll divison 3, 25/05 10:12 
Dans, 22/05 15:32 
Fotbollsskola, 17/05 17:27 
Fotboll divison 3, 17/05 10:28 
 
Samarbetspartners
Kommer inom kort